Høringsmøder om Nationalpark Vadehavet veloverstået

20-08-2010

Torsdag aften rundede fanikerne det sidste af fire borgermøder om Nationalpark Vadehavet af på smukkeste vis.

Naturomvisning på Rømø. Foto: Thomas Holst Christensen Torsdag aften rundede fanikerne det sidste af fire høringsmøder om Nationalpark Vadehavet af på smukkeste vis. Lige som de tre foregående møder startede deltagerne med at tage et grundigt kig på det lokale udsnit af den kommende nationalpark, inden de gav sig til at høre mere indgående og debattere om høringsforslaget.

Generelt har der været stor interesse, og til sammen har omkring 400 engagerede borgere deltaget i de livlige og konstruktive debatmøder op og ned langs Vadehavet.

- Der har selvfølgelig været indlæg i debatten fra bekymrede landmænd, som frygter for en strammere holdning i fremtiden i forhold til for eksempel udvidelser af husdyrbrug, når deres ejendom kommer til at ligge i en nationalpark. Alle har dog været meget konstruktive og generelt er deltagerne meget positive og ser mange muligheder for at udnytte den kommende nationalparkstatus til at øge fokus på lokale varer og værdier og på den måde styrke turismen og det lokale engagement, siger skovrider ved SNS, Vadehavet, Peter Ilsøe, der deltog og holdt oplæg ved alle fire borgermøder.

Tilhørere på naturvandring på Rømø. Foto: Thomas Holst Christensen Mødet på Fanø torsdag aften var som sagt det sidste borgermøde i høringsfasen, men Skov- og Naturstyrelsen modtager også høringssvar de næste tre uger.

Høringsfasen slutter 9. september, og frem til da, kan høringssvar sendes til:
Skov- og Naturstyrelsen
Haraldsgade 53