Vadehavsfestival 2014 åbnet

05-09-2014
østers
Scape stories af Toshe Takeuchi

Vadehavsfestivalen 2014 blev åbnet 4. september ved Blåvand Fyr. En del af festivalen er udstillingen Wadden Tide, en række værker skabt af kunstnere fra hele verden. Fælles for kunstnerne er, at de alle kommer fra egne med vadehav. På billederne nederst kan man se flere af værkerne, som både er placeret på stranden og i klitterne. Alle værkerne kan ses indtil 4. oktober – og der er åbent døgnet rundt.

Deltagerne i åbningen blev inviteret til at færdiggøre værket ”Woodland”, som består af 200.000 pinde stukket ned i sandet i bølgeformer. Værket er skabt af den hollandske kunstner Bruno Doedens – og med hjælp af frivillige.

Italienske Elena Saracino har skabt en poetisk fiskestime med titlen ”Homeward/På vej hjem”.

Homeward

Flere værker giver publikum mulighed for at være medskaber. Her er det ”HAAB” skabt af Jens & Morten fra Danmark. Fra oven danner betonelementerne ordet HAAB. Nationalparkens medarbejder tilføjede et håb for nationalparken – prøv om du kan finde det.

Rumænske Radu Cioca’s 23:59 kunne ses på lang afstand. Værket reflekterer over vores stressede tidsalder.

Østers er en kilde til både oplevelser og bekymring i Vadehavet. Toshie Takeuchi fra Japan har brugt dette til værket Scape Stories – fortællinger om immigrerende østers – Net i perspektiv, 2014. Skallerne er samlet på en østerssafari i Vadehavet i foråret 2014.

Et andet værk, som bruger materiale hentet i vadehavet, er ”Dune/Klit” skabt af Katie Surridge fra England. Den kunstige klit er glasplader i et metalskelet. Mellem glasset er der sigtet sand fra forskellige dele af Vadehavet. Her er et fint spil mellem tekstur og farver i sandet. Og nej, billedet har ikke været en tur gennem fotoshop!

Vadehavsfestival 2014