Nyt magasin fra Nationalpark Vadehavet

30-06-2017

2017-udgaven af nationalparkmagasinet er på 84 sider med masser af spændende artikler om natur, kultur og mennesker i Nationalpark Vadehavet. Magasinet er gratis og udleveres til alle interesserede hos nationalparkens mange partnere.

J Frikke_skibsreportage 6.5.17
Nationalpark Magasin har blandt andet været med på en sejltur med nationalparkskibet 'Vadehavet' og den frivillige besætning på en tur fra Kammerslusen til Esbjerg. Foto: John Frikke

Nationalpark Vadehavet har netop udgivet 2017-udgaven af sit årlige Nationalpark Magasin. Det er på 84 sider og indeholder artikler om den fantastiske natur, kulturarven og menneskene i Danmarks største nationalpark.

”Vi vil gerne give læserne gode, interessante artikler og historier fra og om vadehavsområdet. Men vi håber især på, at de vil blive inspireret til selv at tage på tur ud i nationalparken for at opleve de mange herligheder”, siger kommunikationskonsulent Jens L. Hansen fra Nationalpark Vadehavet.

I en af artiklerne fortæller Anne-Vibe Jensen fra Ribe om den store betydning, som Fanø og sommerhuse på vadehavsøen har haft for hendes familie. Hun har været en tur i sommerhusdagbøgerne og beretter i en varm og personlig historie om 60 år med dejlige ferier og fritid i sommerhuset.

Nationalpark Magasin bringer også et interview med Jens Rosendal fra Ballum, som blev ’Vadehavets digter’ og i øvrigt er den nulevende person med flest sange i højskolesangbogen.

Som pressefotograf gennem 40 år og med stor passion for Vadehavet og marsken har Hans Christian Gabelgaard taget et hav af billeder, som skildrer naturen, kulturhistorien og menneskene i Nationalpark Vadehavet. I Nationalpark Magasin præsenterer han et udsnit af sine flotte vadehavs-skud.

I reportageform tages læserne med på en sejltur i Vadehavet - ombord på nationalparkens eget skib, og der er også artikler om den yderst sjældne fugl sortternen og den udrydningstruede fisk snæblen - begge arter findes i Nationalpark Vadehavet.

Magasinet er spækket med flotte fotos, og der er også masser af tips og ideer til, hvordan man bedst kan opleve Vadehavet og få mest muligt ud af et besøg i nationalparken. Blandt andet i en artikel med spændende opskrifter på vadehavsmad, man selv kan sanke.

Fakta

Nationalpark Magasin er trykt i 50.000 eksemplarer. Artiklerne kan læses på både dansk og tysk – med disse to sprog rammes cirka 95 procent af alle beboere og gæster i Nationalpark Vadehavet. Magasinet er gratis, og man kan få det hos de fleste af nationalparkens cirka 150 partnere i hele vadehavsområdet. Blandt partnerne er turistbureauer, besøgssteder, museer, naturvejledere, overnatnings- og spisesteder.

Nationalpark Magasin findes også i en digital udgave, som man kan se via dette link:

Nationalpark Magasin er på 84 sider, og alle artikler bringes ud over på dansk også på tysk af hensyn til de mange tyske gæster, som besøger områder.