Tre intense dage om vadehavsforskning

11-05-2017

130 forskere slutter torsdag vadehavssymposiet i Tønder med en diskussion af et samlet forslag til en trilateral forskningsagenda og platform.

Martin Baptist_on climate change and future wadden sea ecosystem studies
Martin Baptist på podiet i Ecco Conference Centre for at tale om klimaforandringer og om studier af fremtidens økosystem i Vadehavet. Foto: Sara Lindholt

Torsdag 11. maj slutter det 14. trilaterale forskningssymposium i Tønder. De 130 deltagere har været igennem et tæt og intenst program på symposiet, som begyndte tirsdag 9. maj.

Første dag blev afrundet med en reception på Tønder Rådhus, hvor Tønder Kommune var vært. Ud over at tale med nye og gamle bekendte havde deltagerne også mulighed for at se Tønder Museum, som specielt blev åbnet til lejligheden.

På andendagen tog deltagerne fat på det egentlige formål med symposiet: at diskutere en trilateral forskningsagenda og platform. Om eftermiddagen var der mulighed for at høre indlæg om aktuelle forsknings- og forvaltningsprojekter. Her kunne deltagerne blandt andet høre Nationalpark Vadehavets formand, Janne Liburd, der i sin egenskab af professor ved Syddansk Universitet talte om turisme, naturbeskyttelse og verdensarv i Nationalpark Vadehavet.

Tredjedagen torsdag fortsatte med individuelle indlæg, og til morgen hørte deltagerne blandt andet om overvågning af arter i å, sø og hav ved at måle DNA og udviklingen i træk- og ynglefuglebestandene i Vadehavet. Om eftermiddagen afrundedes symposiet med en diskussion af det samlede forslag til en trilateral forskningsagenda og platform.

Konklusioner og anbefalinger fra de tre dages symposium i Tønder kommer til at indgå, når miljøministrene fra de tre vadehavslande mødes til den 13. trilaterale regeringskonference om beskyttelse af Vadehavet. Regeringskonferencen skal holdes i 2018 i Leeuwarden i Holland.

undefined

Som værtskommune holdt Tønder tirsdag aften en reception for deltagerne i vadehavssymposiet. Den fandt sted på Tønder Rådhus, hvor borgmester Henrik Frandsen her ses på talerstolen. Foto: Sara Lindholdt