Nationalparken kommer ud til partnerne

23-01-2018

Nationalparkskibet og nationalparkens mobile udstilling kommer rundt i Vadehavet.

I 2017 var nationalparkens mobile udstilling (trailer) og nationalparkskibet "Vadehavet" på besøg hos nationalparkens partnere - i alt 34 besøg, af kortere og længere varighed, blev det til.

Besøgene var både i forbindelse med events hos partnerne og i forbindelse med øvelsessejladser. Skib og udstilling er kommet vidt omkring i 2017 - helt fra den nordligste del af Vadehavet til den sydligste, hvor de har fungeret som formidlingsplatforme - og selvom der er information og trykt materiale begge steder, er det tydeligt, at den personlige snak med en frivillig eller en partner virkelig er det, der har fokus.

Der er især rift om den mobile udstilling, som ofte bliver reserveret flere år i træk. Den kan komme de fleste steder i Nationalpark Vadehavet - i hvert fald på landjorden. Vi kan ikke komme alle steder med nationalparkskibet, og vind, vejr og tidevand kan også give lidt ekstra spænding, men ved de events, vi deltog i i 2017, var skibet rigtig godt besøgt.

Planlægningen af årets besøg er allerede i gang, og kalenderen begynder så småt at være booket til partnerbesøg og sejlads med vindere af konkurrencer. Men vi håber, at vi i 2018, som et nyt tiltag, vil komme til at sejle med skoleklasser og forskere og ser frem til et begivenhedsrigt år!

Når vi sejler med "Vadehavet" er det et krav, at der afholdes øvelser undervejs - her må dukken "Sarlette" stå for tur - hun smides gladeligt i vandet, for derefter at blive trukket ombord igen. Den skønne Sarlette er lavet af en af de frivillige på skibet og navnet røber, at projektkonsulenten og frivilligkoordinatoren i sekretariatet har måttet lægge navne til - se fotoet til højre...