Nationalparker sætter præg på Naturmødet

17-05-2018

Danmarks nationalparker vil være et markant indslag, når der 24.-26. maj er Naturmødet i Hirtshals.

Ligesom i 2016 og 2017 deltager Nationalpark Thy, Nationalpark Mols Bjerge og Nationalpark Vadehavet med en fælles stand. Her kan de besøgende stifte nærmere bekendtskab med de tre jyske nationalparker, men også få informationer om de to parker på Sjælland, Nationalpark Skjoldungernes Land samt den helt nye Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Nationalparkernes stand på Naturmødet vil være bemandet af medarbejdere, frivillige og formidlere fra hver af de jyske nationalparker, som vil stå klar til at fortælle mere om naturen og kulturen i parkerne og om de mange projekter, vi arbejder med. Desuden vil der være aktiviteter og oplæg for både børn og voksne.

Debat om nationalparkerne på den store scene

Ud over at informere og præsentere sig ønsker Danmarks Nationalparker også at bidrage til debatten på Naturmødet, som er et folkemøde om natur.

Loven om nationalparker er fra 2007. Nu lægger regeringen op til en revision af hele natur- og miljølovgivningen, herunder Nationalparkloven. Det rejser en række spørgsmål om hvorfor, og hvad det vil indebære? Er det overhovedet fornuftigt? Giver det nye muligheder, eller vil det betyde begrænsninger? Og hvis loven skal revideres, hvad kan så med fordel ændres, og hvad bør bevares?

Debatten herom er allerede i gang, men inden politikerne træffer beslutninger om fremtidens nationalparker, vil Danmarks Nationalparker gerne bidrage til at kvalificere denne debat. Derfor står nationalparkerne bag et arrangement fredag 25. maj kl. 10-11 på Naturmødets største scene, Thunderdome.

Her bliver debattørerne: Maria Reumert Gjerding, præsident Danmarks Naturfredningsforening; Carsten Bach, miljøordfører for Liberal Alliance; Christian Rabjerg Madsen, miljøordførerfor Socialdemokratiet; professor i det åbne lands planlægning Jørgen Primdahl, Københavns Universitet; og Torben Juul Olesen, formand for bestyrelsen for Nationalpark Thy.

Debatten styres af Mette Walsted Vestergaard, der er journalist og professionel moderator.