Velkommen i Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er et spændende og fascinerende område, som rummer massevis af oplevelser.

Men der er visse forholdsregler og hensyn man skal tage, når man færdes i Nationalparken. Nationalparken er ved at udarbejde et samlet sæt retningslinjer for færdsel i nationalparken, men indtil de er udarbejdet, har vi samlet lidt gode råd:

Herudover har vi i 2020 udarbejdet en "Friluftsguide" som beskriver hvordan du er den bedste gæst i nationalparken.

Husk, at der er områder hvor du ikk må færdes og områder hvor du ikke må medbringe hund. Brug din sunde fornuft og tænk på, at du er gæst i dyrenes verden.

Læs også Guide til Vadehavet

Særligt omkring sejlads: Sejlads i Vadehavet er spændende men kan være vanskelig. Vi anbefaler derfor, at du rådfører dig med lokale bådklubber, inden du begiver dig ud på Vadehavet. Bådklubberne afmærker sejlrenderne og ved hvor det kræver særlig opmærksomhed at sejle. Nogle af  klubberne har kurser for nye sejlere i området. Kontakt de enkelte klubber for nærmere information. Herudover anbefaler vi. at du bruger TrygFondens SejlSikkert APP med den har du altid de nyeste strøm- og vindprognoser samt nyttig sikkerhedsinformation lige ved hånden. Husk at opdatere den, da der løbende kommer ændringer.

Læs Naturstyrelsens folder Sejlads i Vadehavet

Ditte Dyrbo Hviid

Title: Formidlings- og udviklingskonsulent
Havnebyvej 30, 6792 Rømø
Telefon: +45 72 54 36 52