Nationalpark Vadehavet klar til åbning

01-10-2010
Nyhed Natur Nationalparker Generel information Nyhed Borgere Journalister Nationalparkforside NP-Vadehavet Også vises på NST Ribe

Nationalpark Vadehavet klar til åbning

Miljøminister Karen Ellemann (V) har nu godkendt den endelige bekendtgørelse om Nationalpark Vadehavet. Nationalparken vil blive indviet af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og miljøministeren ved en stor folkefest lørdag den 16. oktober 2010.

Nationalparken bliver Danmarks største nationalpark og den tredje i rækken efter Thy og Mols Bjerge. Nationalparken udgør i alt 146.600 ha og omfatter Vadehavet, vadehavsøerne, Skallingen, Varde Ådal, Marbæk-området og dele af marsklandet bag digerne på fastlandet.

Nationalpark Vadehavet er klar til åbning. Foto: Thomas Retsloff

Den nye nationalpark har opbakning fra en samlet forligskreds bag Nationalparklovgivningen - hvilket vil sige alle Folketingets partier på nær Enhedslisten.

Nationalparken vil blive indviet lørdag den 16. oktober 2010 ved en stor folkefest, som holdes på Hovedengen i Ribe i samarbejde med de 4 Vadehavskommuner. Der vil desuden i løbet af dagen være mulighed for at deltage i en række spændende aktiviteter på Rømø, Fanø og Ho Bugt, hvor miljøministeren også deltager. Programmer for festlighederne vil blive offentliggjort i løbet af uge 41.

Læs mere om nationalparken (pdf):