Blue Water Fonden bakker op om Nationalpark Vadehavet

16-08-2013
Nyhed Nyhedsinformation Pressemeddelelse Erhverv Vadehavet Nationalparkforside NP-Vadehavet

Med Blue Waters rødder og lokale beliggenhed er det nærliggende at støtte et projekt, der vil sætte Nationalpark Vadehavet på landkortet.

Blue Waters navn stammer fra Blåvand og Blåvandshuk, der er Danmarks vestligste punkt, som samtidig udgør Nationalpark Vadehavets nordligste grænse.

Nationalpark Vadehavet er verdens største tidevandsområde med trækfugle fra hele verden, og udpeget af UNESCO til at være et naturområde af enestående universel værdi og dermed fortjent til at blive udpeget som verdensnaturarv.

Det var en meget glad Kurt Skov, der som ejer af Blue Water Shipping, gav hånd til en mindst lige så glad Bent Poulsen, formand for Nationalpark Vadehavet, og dermed beseglede en aftale mellem de to parter.

"Blue Water Shipping er lokalt stærkt forankret i Esbjerg og dermed i Vadehavet. I lighed med Vadehavets trækfugle når vi også langt ud i verden med 65 kontorer i 27 lande og 1.100 ansatte. Ved at bakke op om Nationalpark Vadehavet kan vi bidrage til en lokal indsats, som har betydning langt udenfor vores hjemlige grænser. At Blue Water Fondens støtte samtidig går til et maritimt formål har yderligere medvirket til vores interesse for projektet." fortæller Kurt Skov om baggrunden for samarbejdet.

"Vi er meget taknemmelige for og stolte af, at Blue Water Fonden har fundet vores projekt så interessant, at de vil støtte det med et stort beløb, og vi glæder os til at kunne invitere Fondens bestyrelse på en sejltur." udtaler Bent Poulsen.

Håb om at flere vil støtte op

Nationalpark Vadehavet blev indviet i 2010, og Blue Water Shipping er nationalparkens nyeste erhvervspartner med en historie, der går tilbage til 1972. Samarbejdet bidrager væsentligt til nationalparkens fortsatte positive udvikling.

"Det føles helt rigtigt for Blue Water at støtte nationalparken, og jeg kan kun opfordre andre virksomheder til at gøre det samme, så ambitionen om at beskytte og udvikle vadehavsområdet vil være bredt funderet langs hele kysten," udtaler Kurt Skov.

Blue Water Fondens støtte går til et nationalparkskib

Fondens støtte skal medvirke til realiseringen af et nationalparkskib, der skal synliggøre nationalparken i hele området. "Blue Water Shipping tilbyder globale transportløsninger, og nationalparkskibet skal transportere viden om området – det er da endnu et spændende sammenfald" udtaler Kurt Skov med et smil.

80 % af nationalparkens areal er havområde med vader, højsande og åbent vand med et liv, som er enestående – også på verdensplan. Vadehavsområdet er samtidig præget af en meget spændende og rig maritim kulturhistorie igennem 50 generationer.

Det planlagte nationalparkskib skal være en omrejsende "ambassade", som bringer nationalparken tættere på lokalbefolkningen langs hele Vadehavskysten og også op i åerne ved Varde og Ribe. Skibet kan sejles tæt ind under kysten ved højvande, hvor det kan forankres og tørsættes ved lavvande og derved komme helt tæt på nationalparkens lokalsamfund. Skibet skal endvidere understøtte formidling, forskning og undervisning og forventes at kunne deltage i festivals, regattaer, frilufts- og sportsbegivenheder samt kulturelle arrangementer igennem sommerhalvåret. Skibsprojektet har et samlet budget på 3 millioner kroner, og med Blue Water Fondens støtte er finansieringen meget tæt på at være på plads, så nationalparken ser frem til at kunne starte processen med at realisere projektet.

Mere information om partnerskabet kan fås ved henvendelse til:

Ejer Kurt Skov, Blue Water Shipping A/S, mobil 40 53 97 65
Formand for Nationalpark Vadehavet Bent Poulsen, mobil 29 45 50 40
Sekretariatsleder i Nationalpark Vadehavet Thomas Holst, mobil 21 77 77 22