DR nakker og æder råvarer fra Vadehavet

20-01-2015

Nikolaj Kirk med kolleger fra holdet bag Nak & Æd gæstede den 1. november 2014 Vester Vedsted Sogns Forsamlingshus – det gjorde de i forlængelse af optagelser til en ”Nak og Æd” udsendelse fra Vadehavet, hvor man har kastet sig over Vadehavets skatkammer af råvarer i samarbejde med jægere fra Vester Vedsted Jagtforening.

Nikolaj Kirk og Jørgen Skouboe var, sammen med Ingvard Jensen og hans sønner Jeppe og Thomas, på Vadehavsjagt (foto Ugeavisen Ribe)

Der blev budt på fortællinger fra Nak & Æd udsendelserne, og de mange deltagere i det fuldt udsolgte arrangement blev også budt på Vadehavsspecialiteter. Det var jagtforeningen, der med støtte fra Nationalpark Vadehavet stod bag arrangementet, og formand for bestyrelsen i nationalparken, Bent Poulsen, udtrykte stor tilfredshed med arrangementet, som satte fokus på områdets naturrigdom. Nationalparken er glad for initiativet fra jagtforeningen under Danmarks Jægerforbund – som nationalparken også samarbejder med i andre sammenhænge, blandt andet i forbindelse med regulering af rovdyr.

Nak & Æd programmet viser den meget specielle jagt på ederfugl i Vadehavet. I udsendelsen ser Nikolaj Kirk og Jørgen Skouboe på Vadehavets spisekammer, som blandt andet rummer massevis af fugle, østers og muslinger – og selv øl fra området får de to herrer smagt. Med sig på jagt har Nikolaj og Jørgen de lokalkendte, Ingvard Jensen og hans sønner Jeppe og Thomas og som Nikolaj udtaler, så var de glade for, at de havde lokalkendte med sig på turen, for ellers var de aldrig kommet tilbage.

Hvad de to herrer nakker og æder i Vadehavets skatkammer, kan du se på mandag den 26. januar på DR2. Udsendelsen sendes kl. 20.45.

/Thomas Holst Christensen

Mere information

Thomas Holst Christensen

Title: sekretariatsleder
Nationalpark Vadehavet
Telefon: +45 72 54 36 26