Nationalpark Vadehavet kendt af 29 % af tyskerne

03-06-2015

En undersøgelse af udlandets kendskab til danske attraktioner og seværdigheder viser, at hele 29 % af tyskerne kender Nationalpark Vadehavet. Nationalpark Vadehavet deler fjerdepladsen med selveste H.C. Andersens Hus på listen over mest Danmarks mest kendte attraktioner og seværdigheder.

”Det er langt flere end vi turde håbe på og en indikation om, at Nationalparken er et attraktivt brand især på det tyske marked”, siger Janne Liburd, turismeforsker og formand for Nationalpark Vadehavet, og fortsætter, ”Måske det hænger sammen med, at der også er nationalparker i det tyske og hollandske Vadehav. I hvert fald tolker vi det som et signal om, at vi sammen med tyskerne og hollænderne har udbredt kendskabet til vores nationalparker til langt flere mennesker, end vi kan alene, og at samarbejdet over grænserne med en bæredygtig udvikling er værdifuldt for både natur, lokalbefolkninger og turister”.

Undersøgelsen er foretaget af VisitDenmark af et repræsentativt udsnit af befolkningerne i Tyskland, Holland, Storbritannien, Sverige og Norge i februar og marts 2015. I Holland er det 8 %, i Norge 7 %, i Sverige 5 % og i Storbritannien 2 % af befolkningerne, der kender Nationalpark Vadehavet.

De mest kendte attraktioner i Danmark er ikke overraskende Legoland, Tivoli og Den Lille Havfrue.

For yderligere information, kontakt:
Formand Janne Liburd, mobil 28 13 99 18,
eller sekretariatet ved Peter Saabye Simonsen, mobil 93 56 40 99.

Peter Saabye Simonsen

Title: Sekretariatsleder