Verdensarven på Folkemødet

11-06-2015

Det politiske Danmark er midt valgkampen samlet på Folkemødet på Bornholm, hvor de skal præsenteres for Verdensarv Vadehavet i en sammenligning med andre verdensarvssteder med stor turismesøgning rundt om i verden.

Formand for Nationalpark Vadehavet og turismeprofessor Janne Liburd vil præsentere Verdensarv Vadehavet og erfaringer fra de store nationalparker i USA, Great Barrier Reef i Australien i et arrangement om mulighederne for turisme i forbindelse med verdensarvssteder. I den sammenhæng siger Janne Liburd, ”Vi ved godt, os der bor i Vadehavsområdet, at det er specielt og helt unikt. Men ved vi og resten af Danmark, hvor unikt det i virkeligheden er? Og får vi beskyttet naturen og samtidig sikret adgang til området for lokale borgere og turister på den gode måde? Her kan vi se og lære af andre sårbare naturområder rundt om i verden, som tiltrækker store mængder af turister uden at naturen belastes mere end nødvendigt”.

I arrangementet deltager også generalsekretæren for UNESCOs danske nationalkomite og VisitDenmark og reflekterer over nu- og fremtidige potentialer for at benytte og beskytte verdensarven i dansk turismeudvikling.

Sted: Folkemødet, fredag den 12. juni, Turismeministeriet.

Janne Liburd

Title: Formand for Nationalpark Vadehavet
Telefon: +45 28 13 99 18