Nationalparkskibet er nu i Esbjerg Havn

02-03-2016

Det hele er pludselig gået stærkt og nu ligger nationalparkskibet i Esbjerg Havn.

undefined

Konsulent fra Nationalpark Vadehavet, Sara Lindholt udtaler, ”Vi havde håbet på, at skibet kunne transporteres til området sidst i denne uge, men pludselig var transportvirksomheden og alle papirerne klar. Derfor blev nationalparkskibet søsat i Esbjerg havn i formiddags”. Nationalpark Vadehavet fortæller desuden, at skibet ikke er helt færdigt og der mangler stadig nogle ting der skal fikses, eksempelvis justering af navigationsudstyr, et par luger skal tætnes mv. Det bliver lokale værfter / bådebyggerier der bliver tildelt de opgaver, som lægges i udbud i denne uge.

Formand for Skibsgruppen, Preben Friis-Hauge tilføjer, ”Vi regner med at festligholde nationalparkskibet når det er færdigt. Det bliver nok i slutningen af april eller starten af maj, og vi lover, at vi inviterer verdenspressen og alle dem der har sponseret og hjulpet med skibet til en festlig dag på Ribe Å”.

Nationalpark Vadehavet har samlet en gruppe skibsentusiaster og professionelle skibsførere med orden i papirerne, som har hjulpet undervejs. Det var også dem der sejlede skibet på plads efter det 40 ton tunge skib blev søsat fra en specialtransport sidst på formiddagen.