Syv Særlige Steder 3

23-03-2016

I 2015 blev der i forbindelse med Friluftsturismeprojektet lavet en app med beskrivelse af 100 steder i nationalparken. App'en hedder Nationalpark Vadehavet.

undefined

Vi har valgt at slå ned på "Syv Særlige Steder" i syv uger, så du kan få indblik i nogle af de mange særlige steder vi har i nationalparken. Teksterne i app'en er skrevet af Marco Brodde.

Det tredje særlige sted vi har valgt at fortælle om er...

Gåsehullerne på Fanø
Besøger man området omkring Gåsehullerne i foråret, forstår man hurtigt, hvorfor denne række af klitsøer har fået sit navn. Grågæssene yngler i rørskoven omkring søerne og gør gerne højlydt opmærksom på sig selv. Grågåsen er de seneste 20 år gået frem i Danmark og Vesteuropa, bl.a. på grund af et mildere vinterklima. Gæssene behøver ikke trække til Spanien længere. Gåsehullerne er en del af det store vådområde mellem havklitterne, der strækker sig helt ned til Sønderho. Området kan opleves fra en afmærket trampesti, der kan være våd og en smule udfordrende.

Tæt ved gåsehullerne, i den sydelige ende, ligger Sønderho Strandsø, som Nationalpark Vadehavet også har bidraget til. Ved Sønderho Strandsø er et observationsskjul, hvor man kan se gæssene og deres charmerende afkom - gæslinger - uden at forstyrre dem.

Foto: Søren Vinding, Fanø Natur

Læs om friluftsturismeprojektet