Vadehavet og Verdensarven

03-02-2017

Fanø Færgen sejler "iklædt" Vadehavet og Verdensarven, mens Vadehavscentret byder indenfor til en spændende rejse med trækfuglene i samme.

Foto af Marco Brodde fra indvielsen af Fanø Færgen: John Frikke

I december blev Fanø Færgerne udsmykket med en udstilling, som skal give os et indblik i den smukke, fantastiske natur, som vi befinder os i ved Vadehavet. Udstillingen er en appetitvækker til de rejsende som, med inspiration fra udstillingen, skal få lyst til at gå ud og udforske naturen, Vadehavet og Verdensarven.

Vadehavet, hele vejen fra Den Helder i Holland til Blåvandshuk i Danmark, er hjemsted for millioner af trækfugle. Trækfuglenes rejse er forunderlig og imponerende og Vadehavscentret åbner i dag deres nye udstilling, som netop beskriver fuglenes rejse i Vadehavet og Verdensarven på imponerende vis. Udstillingen er "pakket ind" i strå. Den stråtækkede bygning er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og man må sige, at bygningen på en og samme tid falder ind i landskabet og viser den storhed der er i det. Vadehavscentret rejser sig som en klit i landskabet og indeholder en helt fantastik nytænkende udstilling.

Fanø Færgen og Vadehavscentret er de første perler på en ny kæde af besøgssteder og porte til Vadehavet og Verdensarven.

undefined

Foto af Kristine Kaas Krog ved indvielsen af Fanøfærgen: John Frikke

undefined

Foto af HKH Prins Joachim fra indvielsen af Vadehavscentret: Colin Seymour

Alette Houman Dyhrfjeld, koordinator

Alette Houman Dyhrfjeld

Title: Sekretær og frivilligkoordinator
Havnebyvej 30, 6792 Rømø
Telefon: +45 72 54 36 34