NAKUWA Kick-off

21-11-2017

Det officielle startskud på NAKUWA afholdt sammen med symposiet ’Natur og turisme’ på Sylt den 16. november.

Symposium "Natur og turisme" gik forud for signalet til start til NAKUWA projektet. Symposiet, som var den 15. af sin art, blev afholdt i Hørnum torsdag den 16. november. Turismefagfolk og naturfolk fik oplæg om kulturel bæredygtighed og turisme på Sylt, muligheder for klimapartnerskaber, Martin Stock underholdt med fascinerende billeder og fakta om saltmarsken, og symposiet blev afsluttet med et indlæg om hjemstavnsfølelse  og kulturel identitet i Vadehavsregionen. I alt deltog omkring 100 repræsentanter for begge sektorer og der var rig lejlighed til at udveksle synspunkter. Arrangøren af det årlige møde er Nationalpark Wattenmeer Schleswig-Holstein i samarbejde med Nordsee Tourism Service GmbH, Tourism Ditmarsken, WWF, University of Applied Sciences og Sylt Marketing GmbH.

Efter symposiet fejredes kick-off på det nye tysk-danske Interreg 5a projekt. Under titlen "NAKUWA - Bæredygtig naturlig og kulturturisme i UNESCO Verdensarv Vadehavet" skal der arbejdes med nye tilbyd indenfor vandring, cykling, kultur- og fugleturisme, sightseeing ruter og kompetenceudvikling over de næste tre år. De fem projektpartnere Business Region Esbjerg, Nationalpark Vadehavet, Nationalpark Wattenmeer Schleswig-Holstein, WWF og Nordsee Tourism Service som alle præsenterede deres arbejdspakker. Nationalpark Vadehavet har ansvaret for udvikling af kulturturisme, og deltager også i de andre arbejdspakker. Også Rømø-Tønder Turistforening er partner i projektet.

Arrangementet blev afrundet med gode praktiske eksempler fra virksomheder, som alle er nationalpark-partnervirksomheder: Sort Safari, Vadehavscentret, Paulsens Landhotel, Restaurant Bohmstedt og den nordfrisiske Hockmannhof og "Smag på Ditmarsken".

Anne Husum Marboe

Title: Udviklingskonsulent
Havnebyvej 154, 6792 Rømø