Kick Off på NAKUWA-projektet

01-11-2017

Bæredygtig Natur- og Kulturturisme i UNESCO Verdensarv Vadehavet.

Foto: Sejerslevgård

Nationalpark Vadehavet er med i et nyt Interreg-projekt, NAKUWA, som har fokus på bæredygtige NAtur – og KUlturturisme oplevelser i UNESCO Verdensarv Vadehavet (WAttenmeer). Projektet, der løber frem til midt 2020, skal udvikle og afsætte grænseoverskridende bæredygtige turisttilbud indenfor kultur, cykling, vandring og fugleturisme. Nationalpark Vadehavet står for udvikling af kulturtilbud.

Interreg projekt bliver officielt sat i gang på Sylt den 16. november, hvor alle nationalparkens partnere er velkomne til at deltage. Se programmet her.

Vadehavet i Danmark, Tyskland og Holland er verdens største sammenhængende system af sand- og mudderflader og dermed et enestående naturområde i internationalt perspektiv. Områdets status som UNESCO Verdensarv rummer et stort, uudnyttet potentiale for turistbranchen i Syddanmark og Schleswig-Holstein. Opgaven er derfor at udvikle og afsætte grænseoverskridende produkter og tilbud indenfor natur- og kulturturisme, der relaterer sig til Verdensarven, og som målrettet henvender sig til en ny målgruppe af "internationale verdensarvturister" inden for følgende temaer: 

  • cykling
  • vandreture
  • fugleturisme
  • kultur og 
  • rundture med bæredygtig transport

I projektet medvirker Business Region Esbjerg (lead partner), Rømø-Tønder Turistforening, Nationalpark Vadehavet, Nordsee-Tourismus-Service, Nationalparkverwaltung Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer og WWF Deutchland.

Anne Husum Marboe

Title: Udviklingskonsulent
Havnebyvej 154, 6792 Rømø