Tilbage til fortiden

23-11-2017

For 6. klasse på Kobberskolen i Næstved blev dette års lejrskole brugt på noget utraditionel vis. Eleverne havde valgt, at temaet skulle være læseteater, og de tilbragte derfor lejrskolen med at fremvise teater i Ribes gader.

Heidi Sommerstedt
Foto: Heidi Sommerstedt

For eleverne fra Kobberskolens 6.n stod der ikke blot læseteater på skoleskemaet, men også latin. Eleverne startede deres tidsrejse tilbage til renæssancen med at tilbringe nogle timer på latinskolen på Quedens Gaard i Ribe. Her fik eleverne for alvor fornemmelsen af hvordan livet var anno 1530. Da klokken ringede ud, var tiden kommet til at 6.n skulle iklæde sig de historiske dragter. Med rollerne fordelt og replikkerne på plads, bevægede de sig ud i Ribes gamle gader og opførte teaterstykkerne. For nogle var det at optræde en overvindelse, og for andre kunne der ikke være tilskuere nok: ”Det ville have været endnu mere sjovt, hvis der havde været flere som havde set vores teater” (Elev 6.n Kobberskolen).

Bag oplevelsen står Museet Ribes Vikinger, der netop arrangerer sådanne ture for folkeskoleelever. De har god erfaring med at den praktiske oplevelse, virkelig gavner historielæringen. For 6.n var dagen også en succes: ”Det var rigtig godt og sjovt at vi skulle klædes ud og spille i gaderne. Det var godt man skulle have tøjet på, fordi man levede sig mere ind i rollen"(Elev 6.n Kobberskolen).

6.n havde selv tjent penge til at afholde lejrskolen, og der er vidst ingen tvivl om at oplevelsen var det hårde slid værd.

Tekst: Rebekka Nissen