Rømø-tvillinger gjorde indtryk på verdens ledere

12-02-2018

Tvillingerne Jens og Johannes Rahbek fra Rømø var i juni 2017 i New York, for at fortælle verdens ledere, at de ønsker at arve verdenshavene i en bedre stand end de er i nu.

Jens og Johannes sprang ud i at redde verdenshavene, her sammen med deres søster. Foto: Ditte Hviid

Der er ingen tvivl om, at børnene fra de 12 lande, som i 2017 sammen tog til New York for at påvirke verdens ledere til at passe på verdenshavene, fik mange indtryk. Men de gjorde også indtryk på lederne og under FNs møde underskrev verdens ledere, under børnenes bevågenhed, en erklæring der bekræfter, at de lover at passe på verdenshavene. HKH Prins Albert II af Monaco var den første til at skrive under på dokumentet. Han blev efterfulgt af repræsentanter fra de øvrige landes regeringer.

Jens og Johannes Rahbek, der sammen med de andre unge stod på scenen i FNs berømte General Assembly Hall i New York og overværede underskriftsseancen, fortalte efterfølgende om deres besøg, som var præget af sommerfugle i maven, men også et ønske om, at få omverdenen til at passe bedre på klimaet, som de tror på, at vi må gøre noget for. 

Midt i alt alvoren blev der dog også tid til at besøge Central Park Zoo og få nye venner. Efterfølgende har børnene, sammen med deres forældre, lavet en Facebook-gruppe og en blog, så de kan holde kontakten.

Du kan læse UNESCOs årsrapport her

Læs mere om Rømø-tvillingernes tur her

 

Ditte Dyrbo Hviid

Title: Formidlings- og udviklingskonsulent
Havnebyvej 30, 6792 Rømø
Telefon: +45 72 54 36 52