Vadehavsfotos udstilles i bunker

29-05-2018

To midtjyske fotografer udstiller i den kommende weekend fotos fra Vadehavet i Ingvardt og Britta Jensens bunker i Vester Vedsted. I udstillingen med titlen "Lyshav" vil de besøgende kunne se Vadehavet i et ganske andet perspektiv og lys.

Et af de 48 vadehavsfotos, som udstilles i Vester Vedsted. Foto: Annette Morsing.

De to midtjyske fotografer Jane Traberg og Annette Morsing har sammen skabt udstillingen "Lyshav," som består af i alt 48 fotos fra Nationalpark Vadehavet. Fotoudstillingen åbner fredag 1. juni kl. 12 i utraditionelle rammer i Ingvardt og Britta Jensens bunker i Vester Vedsted. Åbningstalen holdes af Peter Saabye Simonsen, der er sekretariatsleder ved Nationalpark Vadehavet.

Jane Traberg og Annette Morsing har været afsted med kamera og vidtåbne sanser gennem flere år for at følge årstidernes skiften i fugle- og planteliv - og især det særlige lys, og det er nu blevet til udstillingen Lyshav med både abstrakte og naturalistiske billeder i mange størrelser.

”Lyset i Vadehavet er ganske enkelt storslået og enestående. Her kan man trække vejret dybt og komme til sig selv. Billeder er mættet med symbolik, organiske udtryk, grafiske linjer, lys og farver, som opfordrer til dialog mellem betragteren og fotografiet", siger Jane Traberg.

Jane Traberg bor i Hadsten og står bag fotofirmaet og hjemmesiden Mindphoto. I forbindelse med udstillingen i Vester Vedsted-bunkeren har hun Anette Morsing fra Silkeborg med som gæsteudstiller.

Ingvardt og Britta Lolk Jensen driver bed & breakfast-virksomheden VV-Event og er en af Nationalpark Vadehavets partnere. Sidste år erhvervede og istandsatte de bunkeren fra 2. verdenskrig, som har Danmarks eneste bunker-terasse med udsigt over Nationalpark Vadehavet, så langt øjet rækker. Man kan leje bunkeren til overnatning, og nu skal den så fungere som galleri og danne en ukonventionel ramme om fotoudstillingen.

Tidspunkter og sted for fotoudstillingen:

Fredag den 1.juni kl.12-22

Lørdag  den 2.juni kl.10- 22