Nationalparkdagen fejres fem steder ved Vadehavet

14-05-2019

Så er det tid til at fejre Nationalparkdagen og opleve og udforske natur og kultur i Danmarks største nationalpark!

Som altid fejrer vi Nationalparkdagen. En dag der fejres over hele Europa. Ved Vadehavet fejres dagen søndag den 26. maj i samarbejde med fem af vores nationalparkpartnere.

Hos Myrthuegård får du natur og kulturoplevelser med temaet "Brug naturen - dit valg". Mere end 150 frivillige står rundt på ruterne omkring Myrthuegård og glæder sig til at vise og fortælle. Nationalparkens mobiludstilling og skib er på besøg i dagens anledning.

NaturKulturVarde har arrangeret en sejltur på Varde Å med "Æ Skiw". Tag med på en af de fire ture, hvor du oplever nationalparken fra vandsiden og ser natur og kultur, du ikke altid kan se og bliv klogere på den indenlandske del af nationalparken. Turene varer en time.

FanøNatur og DN inviteret på en cykeltur i Nationalparken, som starter ved Nordby Kirke og slutter ved Kellers Badehotel på Fanø. Undervejs vil du se det rige plante- og dyreliv på øen og høre om geologien og landskabet.

Vadehavscentret tager dig med på en guidet tur rundt på Mandø. Det bliver en 10 kilometers vandring rundt om øen, hvor naturvejlederen undervejs viser dig øens rige fugleliv og fortæller om Verdensarven og livet på Mandø.

Museum Sønderjylland står for det kulinariske indslag, når de fortæller om naturen og landskabet og ikke mindst indsamler planter i de udleverede kurve til et måltid vadehavsmad, som der kunne have stået på Møllerens diskbord for 200 år siden.

Så er du til en tur på Varde Å, til en kulinarisk oplevelse, er du til mange aktiviteter på en gang eller til en spændende gåtur eller en cykeltur, er der noget for enhver smag på dagen på hele strækningen fra nord til syd.

Vær opmærksom på, at der kan være tilmelding og betaling i forbindelse med nogle af arrangementerne. Find mere information i linkene ovenfor eller på Kultunaut.

God fornøjelse på Nationalparkdagen i Nationalpark Vadehavet!