Spændende dage på Fanø

29-05-2019

Partnere fra Holland, Tyskland, Norge, England og Danmark mødtes på Fanø til tre spændende dage.

Anne Marboe fortæller om turismehistorien på Fanø. Foto: Soledad Luna

En af arbejdspakkerne i Prowad Link er at udvikle innovative tilbud og produkter i en samskabelsesproces med partnerne. Det var det fokus partnerne fra de fem lande havde, da de mødtes på Fanø den 20. til 22. maj.

Om mandagen var der møde om udvikling af bæredygtig turisme i netværksgruppen for de tre lande, der deler verdensarven.

Om tirsdagen blev der afholdt en workshop, hvor man forsøgte at indkredse hvordan man udvikler de 21 produkter som projektet blandt meget andet skal levere. Deltagernes øjne lyste op, da de skulle fortælle, hvorfor de arbejder i deres respektive nationalparker eller områder. Flere deltagere talte om, at naturen og mulighederne i jobbet og området er vigtige faktorer, og en kollega fra Holland beskrev det så smukt: "Det kravler ind under huden på dig".

Om onsdagen hilste borgmester på Fanø, Sofie Valbjørn, på til det officielle partnermøde, hvor alle arbejdspakkerne under projektet gjorde status. Senere blev partnerne klogere på de vigtigste trends indenfor den globale turisme da European Tourism Futures Institute under Stenden Universitetet i Groningen, Holland fremlagde deres undersøgelse, som er en del af Prowad Link.

Partnerne fik også tid til at se på kultur og natur på Fanø. Anne Husum Marboe viste bygningshistoriske spor fra turismens begyndelse på Fanø og Kim Fisher viste rundt i Sønderho og ved Sønderho strandsø, hvor både Sønderhos historie og den vidunderlige natur blev vist frem for gæsterne.

Der var ingen tvivl om, at engagementet var helt i top under det tre dage lange møde på Fanø, hvor blandt andet professor i turisme og formand for Nationalpark Vadehavet, Janne Liburd, underviste.