Ny film om Vadehavets kultur

02-05-2019

I "Kaldet fra Vadehavet" bliver man taget med på en poetisk rejse gennem de mange forskellige sider af kulturen i vadehavsområdet.

Foto fra filmen "Kaldet fra Vadehavet"

”Her er der smukkest – her bliver du forelsket”.

Sådan lyder det i en lyrisk afslutning på en helt ny film om Vadehavets særlige kultur – en film, der er bygget op om en fortæller, der oplever at få et kald fra det lave og lysende land. "Kaldet fra Vadehavet", som også er titlen på filmen.

Vadehavskultur-filmen er en poetisk rejse gennem vadehavskulturens mange facetter med de smukke fortællinger om landskab, byer, steder og mennesker. Her er panorama-landskaber, store billeder med lange kig mod horisonterne skiftende med nærbilleder af natur og mennesker.

Billedsiden er en skøn blanding af levende billeder, stillbilleder og flotte dronebilleder.

Filmen illustrerer sammenhængen mellem natur og kultur, som den former mennesker, der bor ved Vadehavet. Filmen indbyder lokale beboere til at glædes over den særlige kultur og gæster til at udforske de mange muligheder for at opleve kulturen og de attraktive kulturtilbud, som bliver synliggjort i filmen.

Filmen er lavet under NAKUWA-projektet.

Du kan se filmen her til højre.

Du må gerne linke til filmen, og en kopi af filmen kan fås ved henvendelse til Anne Husum Marboe,

Fakta

NAKUWA-projektet er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Navnet, NAKUWA, kommer af, at projektet har fokus på bæredygtige NAtur – og KUlturturisme oplevelser i UNESCO Verdensarv Vadehavet (WAttenmeer).

Projektet løber frem til midt 2020 og skal udvikle og afsætte grænseoverskridende bæredygtige turisttilbud inden for kultur, cykling, vandring og fugleturisme. Nationalpark Vadehavet står for udvikling af kulturtilbud.

Øvrige partnere i NAKUWA er Business Region Esbjerg, Nordsee-Tourismus-Service GmbH, Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer og WWF Deutschland’s Vadehavskontor.

Anne Husum Marboe

Title: Udviklingskonsulent