Er du vild med Vadehavet? Og vil du gerne vide mere om det?

26-01-2020

Så er det nu, at du skal du melde dig til Forskningsdagen 2020.

Foto: Torben Andersen

Vadehavet byder på masser af spændende oplevelser for både lokalbefolkning og besøgende, og også for forskerne er Vadehavet en skatkiste af interessante emner og problemstillinger. Derfor er der hele tiden forskningsprojekter, hvor forskerne så at sige ”dykker ned i Vadehavet” i deres arbejde med at få ny viden og gøre os alle klogere på en lang række emner inden for bl.a. natur, biologi, geologi, klima, historie, kulturhistorie, turisme og meget, meget mere.

Fredag den 28. februar holder Nationalpark Vadehavets forskningsudvalg sin årlige forskningsdag, hvor man har inviteret en række forskere til at komme og præsentere resultater og konklusioner fra deres helt aktuelle forskningsprojekter. Forskningsdagen, der holdes på Syddansk Universitet i Esbjerg, byder på i alt 13 aktuelle indlæg om Vadehavet inden for en bred vifte af fag og emner – lige fra storskala erosion i fortiden over krigsgrave til asiatiske klippekrabber og naturligvis noget om fugle.

Det er sjette gang, at nationalparken afvikler forskningsdagen. Den er vigtig for opbygning af ny viden om natur, kultur og samfund på vigtige områder. Deltagerne og forskerne lærer om og af hinanden, og der skabes netværk og kontakter, der giver grobund for en dybere forståelse af Vadehavets enestående natur og kulturelle arv.

Praktisk info:

Forskningsdagen holdes fredag 28. februar kl. 10-16 på SDU Esbjerg, Niels Bohrs Vej 9, 6700 Esbjerg. Fra kl. 09.30 er der kaffe, og undervejs er der en frokostpause, hvor der serveres der en let anretning. Mødet slutter med diskussion og opsamling.

Det er gratis at deltage i forskningsdagen, men interesserede bedes tilmelde sig ved henvendelse til Nationalpark Vadehavet på mail Obfuscated Email senest mandag den 24. februar kl. 12.00.

Fakta:

Nationalpark Vadehavets forskningsudvalg er et tværvidenskabeligt udvalg, der har til opgave at bistå Nationalpark Vadehavet med forskning i Nationalpark Vadehavet og

Verdensarv Vadehavet.

Udvalget afholder årligt et seminar om vadehavsforskning, som sikrer, at forskningsresultaterne formidles til en bredere kreds.

Program:

Man kan se et detaljeret program for dagen med resuméer af de i alt13 oplæg via dette link.

Anne Husum Marboe

Title: Udviklingskonsulent
Havnebyvej 154, 6792 Rømø