Fælles fremstød for de danske nationalparker

11-06-2020

Nationalpark Vadehavet og de fire danske søster-nationalparker har lavet fælles profilering over for københavnere og sjællændere. Målet er at gøre opmærksom på de mange oplevelser og attraktioner, som nationalparkerne byder på.

Udklip fra livsstilsmagasin
Opslaget om Nationalpark Vadehavet i Berlingskes magasin Livsstil 3. juni.

En af konsekvenserne af corona-krisen er, at vi må forvente et stort dyk i antallet af udenlandske turister i år. En anden er, at danskerne – det viser alle markedsundersøgelser - i langt overvejende grad vælger at holde deres sommerferie inden for landets grænser. Det har medført, at destinationer og turistorganisationer og aktører sætter mange ressourcer ind på at gøre danskerne opmærksomme på deres respektive områder og på de oplevelser, som de kan byde på.

Nationalpark Vadehavet er ikke en turistorganisation, men en stor del af vore partnere lever af turisme, og vi vil gerne komme med vores bidrag til, at de klarer sig bedst muligt igennem en svær sæson. Derfor er vi gået sammen med de fire øvrige danske nationalparker om en profilering i Berlingskes særlige Livsstil-magasin. Der er tale om et ret eksklusivt magasin, som 3. juni blev sendt i fuldt oplag sammen med selve avisen til alle Berlingskes læsere, som primært kommer fra København og Sjælland.

Denne særudgave af ’Livsstil’ har undertitlen ’Sommerliv’, og hele magasinet sætte fokus på sommer i Danmark. Nationalparkerne fremstår som et fælles tema på i alt 12 sider under overskriften ’Gå på opdagelse i de fem danske nationalparker’. Først er der en fælles introduktion til nationalparkerne med et danmarkskort, der viser, hvor de ligger, og med et kort resume af de oplevelser, hvert sted kan byde på. Herefter følger et opslag – altså to sider – med hver nationalpark, hvor der i tekst og flotte fotos fortælles om nogle af storslåede oplevelser og attraktioner, som parken kan byde på.

Via dette link kan man se hele Livsstil-magasinet i en digital bladre-udgave. Temaet om de danske nationalparker begynder på side 30, og siderne om Nationalpark Vadehavet finder man på side 40-41.

Jens L Hansen, kommunikationskonsulent

Jens Laurits Hansen