Virtuel fødselsdagesfest

09-10-2020

Danmarks største nationalpark inviterer til 10 års fødselsdagsfest – på nettet

Foto: Wasabi Film

16. oktober 2010 indviede H.K.H. prins Joachim Nationalpark Vadehavet. Fredag 16. oktober 2020 kan vi derfor fejre nationalparkens første runde fødselsdag. Det bliver ikke den kæmpe fest, vi havde håbet på. Corona dikterer, at det bliver en mindre fejring sammen med det, man kan kalde ’den nærmeste familie’.

Alligevel er vi glade for, at vi kan invitere alle med til festen – fuldstændig corona-risikofrit. Fødselsdagsfesten bliver nemlig sendt direkte som livestreaming. Og har man ikke lige mulighed for at sidde ved en skærm eller se med på mobilen fredag den 16.10. kl. 13-15, kan man bare se/være med på et senere tidspunkt. Uanset hvad foregår det på Nationalpark Vadehavets Facebook-side.

Der er sammensat et blandet og festligt program med bl.a. taler, musikalske indslag, filmindslag og uddeling af en partnerpris. Blandt talerne er miljøminister Lea Wermelin og formanden for Nationalpark Vadehavet, Janne Liburd, mens borgmestrene fra de fire vadehavskommuner medvirker i en talkshow-agtig samtale om nationalparkens betydning for området. ’Naturnørden’ alias Jonas Gadgaard (Årets Naturformidler 2019) tager i en film festdeltagerne/seerne med ud til nogle af nationalparkens naturmæssige højdepunkter, og der bliver premiere på en helt ny film, hvor en række partnere sætter levende ord på Nationalpark Vadehavets særlige kernefortælling.

Apropos partnere, så hædres en af Nationalpark Vadehavets nu 220 partnere fra lokalområdet med en nyindstiftet partnerpris. Spændingen udløses cirka midtvejs i festen…

Ingen fest uden musikalske indslag – og naturligvis bliver det med vadehavs-musik leveret af spillemænd og -kvinde fra Fanø samt Signe Juhl, der vil spille og synge nogle af Jens Rosendals vadehavssange.

Til sidst fortæller museumsinspektør Anne Marie Overgaard, Museum Sønderjylland, en lille historie om mad og kager fra vadehavsområdet. Meget passende bliver det kort før kaffetid, nemlig kl. 15, hvor livesendingen slutter.

Vi håber, at rigtig mange vil kigge med og på den måde deltage i fejringen af Nationalpark Vadehavets 10 års fødselsdag.

Se livestreamingen på vores Facebookside via dette link.

Bettina Munch

Title: Event- og udviklingskonsulent
Havnebyvej 154, 6792 Rømø

Jens Laurits Hansen

Title: Kommunikationskonsulent
Havnebyvej 154, 6792 Rømø