Vindere af konkurrence fundet

08-10-2020

Darum-elever vinder plakatkonkurrence i anledning af Nationalpark Vadehavets 10-års fødselsdag

Eleverne fra 4. klasse i Darum Børneby vandt konkurrencen. Foto: Bettina Munch

Eleverne i 4. klasse fra Darum Børneby kan se frem til, at de snart skal på en tur til en af formidlingsinstitutionerne ved Vadehavet, hvor der venter dem spændende og sjove vadehavs-aktiviteter.

Turen og aktiviteterne er præmien for at have vundet en plakatkonkurrence, som Nationalpark Vadehavet og dens undervisningsportal, Mit Vadehav, udskrev i anledning af, at nationalparken i år fylder ti år.

Op- og udfordringen lød på at bidrage til nationalparkens fødselsdag ved klassevis at skabe et fællesværk, der skulle vise, hvad der gør Nationalpark Vadehavet unikt for klassens elever.

Der blev indsendt rigtig mange fine forslag fra skoler i alle de fire vadehavskommuner, Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder. I et meget tæt opløb, var det dog Darum-børnenes plakat, som blev valgt. Vinder-plakaten udstråler livsglæde og højt humør ved Vadehavet, hvor man møder både fugle og fisk, får, bunddyr, mennesker og mange andre vadehavs-elementer.

"Vi er superglade for de mange flotte plakater, som vi har modtaget. Det vidner om, at rigtig mange skoler og børn har arbejdet med Vadehavet som emne, og vi vil gerne sige tak til alle de klasser, der har bidraget. Derved er de med til at gøre Nationalpark Vadehavets 10 års fødselsdag ekstra festlig", siger Bettina Munch fra nationalparkens sekretariat.

Hun tilføjer, at vinderne fra Darum Børnebys 4. klasse ud over klasseturen også bliver hædret ved, at deres plakat nu trykkes som Nationalpark Vadehavets officielle 10-års fejrings-plakat.

Vinder-klassen fik onsdag 7. oktober besøg fra Nationalpark Vadehavet, hvor de officielt fik overrakt deres præmie. Meget passende arbejdede eleverne i øvrigt med Vadehavet i ugens løb. Ved overrækkelsen holdt Birgit Hansen fra nationalparkrådet og afdelingslederen fra Darum Børneby, Hanne Frisgaard, fine taler.

Fakta

Nationalpark Vadehavets 10 års fødselsdag bliver fejret i hele uge 42 fejrer med arrangementer i de fire vadehavskommuner.

Hovedfejringen finder sted på selve 10-årsdagen for indvielsen, fredag 16. oktober, og alle inviteres med til corona-sikker fest via livestreaming kl. 13-15. Streamingen foregår på Nationalpark Vadehavets Facebook-side. Den virtuelle fødselsdagsfest bliver bl.a. med tale af miljøminister Ida Wermelin, vadehavs-musikalske indslag, filmindslag med nogle af Vadehavets højdepunkter, premiere på en ny film med nationalparkens kernefortælling og uddeling af en nyindstiftet partnerpris.

Vinderplakaten

Bettina Munch

Title: Event- og udviklingskonsulent
Havnebyvej 154, 6792 Rømø