Er du også vild med Vadehavet?

04-02-2021

Vil du vide mere om Vadehavet? Så kan du snart få meget mere viden på den årlige forskningsdag – i år som virtuelt seminar, som alt andet pga corona.

Foto af klyder: John Frikke

Vadehavet byder på masser af spændende oplevelser for både lokalbefolkning og besøgende, og også for forskerne er Vadehavet en skatkiste af interessante emner og problemstillinger. Derfor er der hele tiden forskningsprojekter, hvor forskerne så at sige ”dykker ned i Vadehavet” i deres arbejde med at få ny viden og gøre os alle klogere på en lang række emner inden for bl.a. natur, biologi, geologi, klima, historie, kulturhistorie, turisme og meget, meget mere.

Fredag den 26. februar holder Nationalpark Vadehavets forskningsudvalg et virtuelt forskningsseminar, hvor man har inviteret en række forskere til at præsentere resultater og konklusioner fra deres helt aktuelle forskningsprojekter. Forskningsdagen byder på spændende indlæg om Vadehavet inden for en bred vifte af fag og emner.

Det er syvende gang, at nationalparken afvikler forskningsdag. Den er vigtig for opbygning af ny viden om natur, kultur og samfund på vigtige områder. Deltagerne og forskerne lærer om og af hinanden, hvilket giver grobund for en dybere forståelse af Vadehavets enestående natur og kulturelle arv.

Praktisk info:

Forskningsdagen afholdes virtuelt fredag 26. februar kl. 9.00 til 11.00 (indtjekning mellem 8.30 og 9.00).

Det er gratis at deltage i forskningsdagen, men interesserede bedes tilmelde sig ved henvendelse til Nationalpark Vadehavet på mail  senest den 23. februar kl. 12.00.

Fakta:

Nationalpark Vadehavets forskningsudvalg er et tværvidenskabeligt udvalg, der har til opgave at bistå Nationalpark Vadehavet med forskning i Nationalpark Vadehavet og

Verdensarv Vadehavet.

Udvalget afholder årligt et seminar om vadehavsforskning, som sikrer, at forskningsresultaterne formidles til en bredere kreds.

Program:

Se programmet for forskningsdagen her.

Anne Husum Marboe

Title: Udviklingskonsulent