Nyt magasin kommer rundt i hele vadehavsområdet

25-06-2021

Vores årlige magasin er netop udkommet. Det er målrettet såvel beboerne i vadehavsområdet som de mange turister og andre besøgende, som kommer hertil - og det er ganske gratis.

Der er 50 meter til toppen af Borgertårnet i Ribe Domkirke. Til gengæld belønnes man efter de 248 trappetrin derop med en formidabel udsigt ud over Ribe Ås slyngninger gennem Ribemarsken og ud til Kammerslusen. Og netop nationalparkens fantastiske udsigter er emnet for en fotoreportage i det nye Nationalpark Magasin. Foto: Lars Roed

Nationalpark Vadehavet har netop udgivet sit årlige Nationalpark Magasin. Det er på 84 sider trykt i lækker kvalitet og er fyldt med reportager, artikler og små nyheder om naturen, kulturen og menneskene i nationalparken. Læserne bliver tager med på en spændende tur rundt i hele vadehavsområdet – fra Blåvandshuk i nord til Tøndermarsken i syd, og der er masser af inspiration og tips om hvad, hvor og hvordan, man kan komme ud og opleve Vadehavet og nationalparken.

Nationalpark Magasin er lavet både til dem, der bor i vadehavsområdet, og til de mange turister og andre gæster, der kommer for at opleve det.

”Vi har bestræbt os på at give læserne spændende, oplysende og interessante artikler, som sammen med masser af flotte og fængende fotos forhåbentlig kan inspirere dem til selv at tage på tur ud i nationalparken for at opleve dens mange herligheder,” siger kommunikationskonsulent Jens L. Hansen, der har redigeret magasinet.

Hjælp til sortternen

En af artiklerne handler om den truede ynglefugl sortternen, som har sin vigtigste bestand i Tøndermarsken. Her hjælper nationalparken og en række partnere sortternerne til at få flere unger på vingerne ved at udlægge kunstige redeflåder, hvorpå de kan bygge deres reder i sikkerhed for både rovdyr og oversvømmelser. Der er også en artikel om et samarbejde med mikrobryggeriet WestBrew i Billum, som støtter det særlige sortterneprojekt økonomisk gennem en specialøl dedikeret til sortternerne.

I en fotoreportage kommer man med den prisvindende landskabsfotograf Lars Roed fra Ribe en tur rundt til fem steder, som er et bud på nationalparkens flotteste udsigter. En anden reportage beretter om Flemming Hansen, der nærmest er en levende legende som ’ravmanden fra Oksbøl’ – og der er naturligvis gode tips at hente, hvis man selv vil ud at lede efter ’Vadehavets guld’.

Der er også blevet plads til at kigge lidt uden for nationalparkens grænser, idet vi bringer små portrætter af vore fire danske søster-nationalparker: Thy, Mols Bjerge, Skjoldungernes Land og Kongernes Nordsjælland.

Magasinet er gratis

Nationalpark Magasin er gratis, og man kan hente et eksemplar på bibliotekerne i de fire vadehavskommuner. Man kan også få udleveret et magasin hos mange af Nationalpark Vadehavets cirka 240 partnere rundt om i vadehavsområdet. Blandt andet hos turistbureauerne, besøgssteder, museer, naturvejledere, overnatnings- og spisesteder samt hos kommunernes borgerservice.

Fakta

2021-udgaven af Nationalpark Magasin er det ottende i rækken af magasiner om og fra Nationalpark Vadehavet. Artiklerne er på dansk, men med gode resumeer og billedtekster også på tysk og engelsk. Der er kælet for indhold og design, og magasinet er trykt i en høj kvalitet, som gør det langtidsholdbart.

Nationalpark Magasin findes også i en digital udgave, som man kan finde via dette link. 

 

Jens Laurits Hansen

Title: Kommunikationskonsulent
Havnebyvej 154, 6792 Rømø