Nationalpark Vadehavet ansætter marinbiolog

05-03-2021

Med ansættelsen af Xenia Salomonsen ønsker bestyrelsen at styrke nationalparken på det biologiske og naturområdet. Hun skal også stå for nationalparkens arbejde med code of conduct, som handler om, hvordan vi alle sammen gebærder os mest hensigtsmæssigt ude i naturen.

Marinbiolog Xenia Salomonsen, Hjerting, bliver fra 1. april ny naturmedarbejder hos Nationalpark Vadehavet. Privatfoto

Nationalpark Vadehavet har gang i mange naturprojekter og -aktiviteter, og nationalparkens bestyrelse har ønsket at styrke kompetencerne på det biologiske område. Det kommer til at ske, når marinbiolog Xenia Salomonsen 1. april tiltræder en ny stilling i sekretariatet på Rømø.

Xenia Salomonsen kommer med et stærkt cv på det marinbiologiske område, men også med mange andre kompetencer og fagligheder, der kan bidrage positivt til Nationalpark Vadehavet. Hun får konkret ansvaret for at igangsætte og drive aktiviteter især inden for Vadehavets marine natur og vådområder, code of conduct, invasive arter, marint affald m.v.

Et meget stærkt cv

Xenia Salomonsen er i naturkredse især kendt fra sin tid som leder af NaturKulturVarde. Hun kommer fra en stilling som specialkonsulent ved Erhvervsakademi Sydvest med ansvar for forsknings- og udviklingsprojekter. Tidligere har Xenia arbejdet på Københavns Universitet, og hun kommer således med erfaring fra undervisning, formidling, forskning, samarbejde med turisme- og lokale virksomheder, projektudvikling og fundraising. Xenia har desuden tidligere været ansat et år hos Nationalpark Vadehavet i en tidsbegrænset stilling, så det er en meget erfaren kollega, som tjekker ind på sekretariatet.

”Vi har ledt efter en fagligt, kompetent profil med erfaring inden for projektudvikling og -ledelse, som kan løfte os på marine naturprojekter, og som også kan bidrage til fundraising og sikre et godt samarbejde med fonde, myndigheder og interessenter. Med Xenia får vi hele pakken og sågar viden om Vadehavet og international erfaring. Xenia havde det absolut stærkeste cv blandt 70 ansøgere”, udtaler nationalparkchef Peter Saabye Simonsen.

Aktiv naturbruger

Xenia Salomonsen ser frem til jobbet i Nationalpark Vadehavet og til at skulle bruge sin faglighed, erfaringer og kompetencer fuldt ud.

”Jeg skal bidrage konkret til at passe på denne verdensklassenatur og til at formidle den til de mange lokale beboere og de flere millioner besøgende, der kommer til området hvert år. Og så kender jeg flere af mine søde, kommende kolleger. Jeg glæder mig til at komme i gang”, siger Xenia Salomonsen.

Ud over de rent arbejdsmæssige funktioner og kompetencer er Xenia meget aktiv naturbruger, hvor hun bl.a. ringmærker fugle, rider, fisker laks i Varde Å, hjælper med elektrofiske og stryge fiskene for rogn, hvis ikke hun løber, vinterbader eller nyder fritiden i sin hytte på fjeldet i Norge.

Peter Saabye Simonsen

Title: Sekretariatsleder
Havnebyvej 30, 6792 Rømø
Telefon: +45 72 54 36 26