Ny formidling skyder op i Nationalpark Vadehavet
17-06-2022Fredag 24. juni åbner vi hele tre steder ny og spændende formidling om Vadehavets natur, kultur og historie.
Formidling i Nørby Enge.
Alle tre steder indgår som en del af det store formidlingsprojekt ’Velkommen til Nationalpark Vadehavet’, som nationalparken står bag, i samarbejde med Varde, Fanø, Esbjerg og Tønder kommuner samt Naturstyrelsen og med særlig støtte fra Nor-dea-fonden.
Nu kan vi så indvie infosteder på Nordby Lystbådehavn på Fanø, samt to velkomststeder i hhv. slusemesterens vognport ved Ribe Kammersluse og i Den Gl. Redningsstation på Skallingen.
Alle interesserede er velkomne til åbningsarrangementerne på de tre steder, hvor både repræsentanter fra nationalparken og lokale ildsjæle deltager og vil være til rådighed for medierne.
De tre steder:
Vognporten ved Ribe Kammersluse. Åbning fredag 24. juni kl. 14.00-14.45.
Adresse: Bjerrumvej 30, 6760 Ribe.
Slusemesterens gamle vognportsbygning er blevet renoveret og indrettet til madpakkehus, hvor også en nyetableret udstilling fortæller de besøgende om egnens vandveje, både inden- og uden for diget.
Mød blandt andre: Henning Ravn, formand for Esbjerg Kommunes Plan- og Byudvikling-udvalg; May-Britt Andrea Andersen, medlem af NP Vadehavets bestyrelse.
Den Gl. Redningsstation på Skallingen. Åbning fredag 24. juni kl. 12.00-12.45.
Adresse: Skallingvej 60, 6857 Blåvand
Som et af landets yngste stykker land, har Skallingen en helt særlig betydning i vores forståelse af, hvordan marsken etablerer sig. Her er det de seneste 100 år sket foran øjnene på videnskaben. Denne viden formidles i en ny udstilling i Den Gl. Redningsstation, som fortsat også har status af madpakkehus og tilflugtssted for de uheldige, som måtte blive fanget af højvandet derude.
Mød blandt andre: Ulrik Lorenzen, skovrider, Naturstyrelsen Blåvandshuk; Anne Marie Slaikjær, medlem af NP Vadehavets råd.
Nørby Enge, Nordby, Fanø. Åbning fredag 24. juni kl. 14.00-14.45.
Adresse: Postvejen 8, 6720 Fanø
På kanten af selve vaden, introducerer vi fire nye info-plinte, der blandt andet fortæller om Vadehavets historie og dets nærmest ufattelige rigdom af liv.
Mød blandt andet: Frank Jensen, Fanøs borgmester; Karen Boel Madsen, Fanø, medlem af NP Vadehavets bestyrelse.
I formidlingsprojektet ”Velkommen til Nationalpark Vadehavet” vil vi gøre oplevelsen af naturen så tilgængelig som muligt. Her får den besøgende hjælp til af afkode landskabet, geologien, kulturen og Vadehavets helt særlige natur. Formidlingen udpeger og leder den besøgende hen til oplevelserne – uden om de sårbare områder.
Citater i forbindelse med projektet:
Christine Paludan-Müller, Nordea-fondens uddelingschef:
”Nationalpark Vadehavet rummer stor natur med mulighed for helt enestående natur- og kulturoplevelser. De fleste ved det, men kun få udforsker, kender og forstår det særlige landskab. Derfor er vi glade for at bakke op om initiativet, så endnu flere får mulighed for og lyst til at komme ud i det fri på en måde, der beskytter naturværdierne.”
Frank Jensen, borgmester, Fanø:
”På Fanø lever vi i og med Vadehavets forunderlige natur. Som borgmester er jeg stolt af at bo et sted, hvor den omgivende natur er listet af selveste UNESCO under FN som værende af ’enestående universel værdi for menneskeheden’.
Projektet bruger vi i Fanø Kommune til at understrege betydningen af, at vi skal passe ekstra godt på denne verdensarv. Dette nye infosted ved lystbådehavnen er det første af flere planlagte steder, hvor vi ønsker at byde vores gæster velkommen til Nationalpark Vadehavet.”
Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune:
”Nationalpark Vadehavet er en markant årsag til, at turister hvert år strømmer til vores område. Derfor skal vi også blive ved med at udvikle oplevelsen, og her er formidlingen af Vadehavets unikke natur, kultur og historie central. Jeg er overbevist om, at vi med dette tiltag gør Vadehavet endnu mere attraktivt for både lokale og turister.”
Janne Liburd, formand Nationalpark Vadehavet:
”Jeg har set frem til tre nye æstetiske formidlingssteder, der byder Velkommen til Nationalpark Vadehavet. Her kan alle besøgende blive oplyst og inspireret til at være i naturen på den gode måde. Projektet er et særligt udtryk for, hvad samarbejde kan, når det er bedst”.
Yderligere oplysninger:
Henrik Mikaelsen, udviklingskonsulent Nationalpark Vadehavet, tlf. 24 69 38 45
Obfuscated Email