Hjemsøgt at tidevandet

24-05-2023

The Society of Wildlife Artists i Vadehavet

Maleri: Ben Woodhams

Under to ugelange besøg har 19 kunstnere fra den britisk funderede sammenslutning The Society of Wildlife Artists - SWLA - arbejdet intenst med pensler, papir og farver i Vadehavet og fremkaldt det kalejdoskopiske portræt af regionen med omkring 400 skitser, tegninger, malerier og skulpturer. Projektet resulterede i en vandreudstilling og senere en bog, der viser et udvalg af værkerne og lader os se Vadehavet med nye øjne.

Nationalpark Vadehavet og SWLA har et fælles mål om at udbrede anerkendelsen af unikke naturværdier og deres beskyttelse og tror på, at kunsten kan vække både kærlighed og eftertanke. Den første kunstnergruppe besøgte Tøndermarsken og den sydlige del af det danske Vadehav i oktober 2019. Pandemien udsatte det næste besøg i den nordlige del af  regionen, men i maj 2022 ankom et nyt hold til Fanø, sultne på at fortsætte, hvor kollegerne slap.

Under kunstnernes ophold besøgte de skoleklasser i både nord og syd og inviterede offentligheden til at se ind i den kreative proces gennem artists talks og åbent hus.

Med udstillingerne i Højer, på Fanø og senere på østkysten i Jylland vises en udvalg af værker fra kunstnernes besøg i Nationalpark Vadehavet.

10. juni - Fernisering Højer - udstillingen er åben frem til 22. juni 2023

  8. juli  - Fernisering Fanø - udstillingen er åben frem til 22. oktober 2023

Kittie Jones arbejder i Tøndermarsken

Kittie Jones arbejder i Tøndermarsken

Logoer

Anne Husum Marboe

Title: Udviklingskonsulent
Havnebyvej 154, 6792 Rømø