Ansøgningsrunden for 2024 åbner 15. januar
Ansøgningerne kan indsendes i perioden 15. januar til 15. marts. Der uddeles op til 75.000 kr. i alt, dog maksimalt 10.000 kr. til det enkelte projekt.
Hvem kan søge?
Alle, der har et projekt eller et arrangement, som lever op til de kriterier, der er nævnt i vejledningen.
Hvad kan der søges støtte til?
Du kan søge om støtte til et af fire formål:
Lokalt netværksarrangement: Du kan søge støtte til at afholde et lokalt netværksarrangement, som skal være med til at udvikle nationalparken eller udbrede viden om nationalparken. Emnet for arrangementet skal derfor have fokus på nationalparken og nationalparkplanen. Fx fik Rømø Menighedsråd i 2022 tilskud til et Jens Rosendal Kor-projekt. Formålet var at skabe synlighed om Jens Rosendals sange og tekster om Vadehavet i året hvor han fyldte 90 år.
Udvikling af ny event: Du kan søge støtte til at udvikle en ny event. Eventen skal have foregå i eller med direkte tilknytning til nationalparken og emnet skal have fokus på nationalparken og nationalparkplanen. Fx fik Tønnisgård i 2022 tilskud til at udvikle et årligt hunde-træf. Formålet med eventen er at skabe forståelse for, hvorfor det er vigtigt at føre hunden i snor, og derved være med til at passe på ynglende fugle og naturens øvrige dyreunger. Der anvises tillige andre gode og spændende ruter til en god hunde-tur.
Forbedring af mulighederne for friluftsliv: Du kan søge støtte til anlæg af faciliteter til gavn for friluftslivet. Som udgangspunkt skal faciliteterne anlægges i nationalparken. Der kan dog søges om støtte til faciliteter i tilknytning til det eksisterende stinet uden for nationalparken i de egne, hvor nationalparkgrænsen fx følger digekronen. Fx fik Støtteforeningen til Skovlegepladsen på Rømø i 2021 tilskud til anlæg af nye, naturlige træ-instrumenter, som et supplement til de øvrige legeredskaber på Naturlegepladsen.
Forbedring af naturen i nationalparken: Du kan søge om støtte til mindre naturgenopretningsprojekter. Projektarealet skal ligge i nationalparken. Fx fik Fugleværnsfonden i 2020 støtte til anlæg af foderplads til mink og termisk udstyr, til hjælp for prædationsjægerne, for at værne om ynglefuglene på Fugleværnfondens arealer ved Stormengene på Rømø.
Hvis du er i tvivl om dit projekt eller dit arrangement kan få støtte, er du velkommen til at ringe til økonomikonsulent Marianne Thorlund Tølbøll på 91 33 47 15 eller sende en mail på Obfuscated Email

Foto: Caroline V Villumsen