Hvad sker der når man samler 102 partnere fra 82 partnervirksomheder til partnerdag i Ribe Fritidscenter og drejer fokus over på partnerne selv? Så får man positive tilbagemeldinger fra partnerne, der siger at de virkeligt har fået noget med hjem.
Bæredygtighed som gennemgående tema
Med lanceringen af det nye partnerprogram var bæredygtighed det gennemgående tema for dagen. Det nye partnerprogram er bygget op om, at alle nationalparkpartnere skal arbejde med bæredygtighed i aktiviteter og drift. Søren Christensen fra nationalparkens sekretariat gennemgik partnerprogrammets opbygning og partnerudvalgets forventninger til partnerne samt hvilke hjælpemidler, nationalparken stiller til rådighed for partnerne i deres arbejde hen mod øget bæredygtighed.
Erfaringer fra fem partnere
På dagens længste oplæg blev fem nationalparkpartnere inviteret med på scenen til en snak om bæredygtighed i hverdagen. Restaurant Slusen (Højer), Klægager (Ballum), Rejsby Internationale Efterskole, Vadehavscentret (V. Vedsted) og Esmark (Fanø) delte ud af deres erfaringer med arbejdet med bæredygtighed og leverede håndgribelige arbejdsgange og idéer, som andre partnere kan arbejde videre med.
86 procent af de fremmødte synes, det var relevant at høre om andre partneres arbejde med bæredygtighed, og mange partnere efterspørger flere lignende oplæg til næste år.
“Snakken med de fem partnere om bæredygtighed var spændende og relaterbar. ”
Deltager på partnerdagen
Partnerdating
Ud over en lang middagspause og flere kaffepauser, der blev anvendt til gensynsglæde og netværk, blev systematisk netværk og partner-dating afprøvet i et modul lige før frokosten. Partnerne fik udleveret en datingseddel, og så var det deres opgave at opsøge og snakke med 10 partnere, som de ikke tidligere havde mødt.
85 procent synes godt om at blive ’tvunget til’ at møde nye partnere. Målsætningen på 10 partnere var ambitiøst, og i gennemsnit lærte deltagerne seks nye partnere at kende.
Lokale fødevarer på menuen
Sammen med køkkenet på Ribe Fritidscenter havde nationalparken sammensat en menu med fokus på lokale fødevarer. Brød fra Vadehavsbageriet, pålæg fra Højer Pølser, ost fra Jernved Mejeri, Rømørejer, Fanø Laks, smør og mælk fra Naturmælk, drikkevarer fra Adelhardt og Vestens Mikrobryggeri og meget andet.
Partnere var tilfredse
I den opfølgende evaluering af dagen er der roser til at bringe partnerne mere på banen til partnerdagen – både som oplægsholdere og i form af partner-dating. Der var også ros til Ribe Fritidscenter, som lagde lokaler til, dog skal der arbejdes med en mere smidig afvikling af buffeten.