Mit Vadehav

Mit Vadehav er nationalparkens undervisningsportal, hvor du finder materiale til at arbejde med Vadehavets natur og kultur for elever i grundskolen, på ungdomsuddannelser samt børnehavebørn.

På Mit Vadehav kan undervisere i børnehaver og grundskoler downloade mere end 200 gratis opgaver om Vadehavet, nationalparken og verdensarven. Foto Red Star

Mere en 200 opgaver til alle klassetrin klar til download - gratis

På undervisningsportalen Mit Vadehav finder du opgaver om Vadehavet – lige til at gå til og parat til at bruge. Der er opgaver inden for alle fag og til alle klassetrin lige til at downloade – og tilpasset læringsmål og –planer. Alle opgaver er lavet af lærere og fagfolk.

Der arbejdes tværfagligt med emnerne og der er materialer til undervisning i naturfagene, billedkunst, musik, sprog, samfundsfag, matematik og så videre. Det er oplagt at klassen tager ud og oplever naturen og kulturen ved Vadehavet, men opgaverne kan også bruges i undervisning, som kun foregår hjemme på skolen. Opgaverne er en god forberedelse til lejrskoler ved Vadehavet.

Læs mere om Mit Vadehav og download gratis opgaver her

Hvem står bag?

Mit Vadehav er udviklet af Vadehavets FormidlerForum, der er et samarbejde mellem Nationalpark Vadehavet og natur- og kulturinstitutioner i vadehavsområdet. Der samarbejdes desuden med Grønne Spirer, Friluftsrådets landsdækkende mærkningsordning for børneinstitutioner.

 

Kurser i materialet

Lærere og pædagoger, der vil arbejde med Mit Vadehav, kan tilmelde sig gratis kurser, der indeholder både teoretiske og praktiske forløb samt en introduktion til, hvordan materialet anvendes. Ved tilmelding forpligter skolen eller børnehaven sig til at besøge et af Vadehavets karakteristiske naturområder eller natur- og kulturinstitutioner med en formidler.

Læs mere om kurser for lærer og pædagoger i Mit Vadehav

Nationalparkens undervisningsportal

Gå på opdagelse i mere end 200 opgaver og aktiviteter klar til download - helt gratis.

Opgaverne på Mit Vadehav er udviklet til brug i børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser og tager afsæt i læreplanstemaer, Fælles Mål og faglige mål.

Kom i gang på www.mitvadehav.dk