Vurderingsskema lokale fødevarer

Du har mulighed for at benytte nationalparkens logo ’Et produkt fra Nationalpark Vadehavet’ på dine fødevarer og nonfood. Herunder kan du læse mere om, hvordan produkterne kvalificeres.

Lokale øl fra Fanø Bryghus. Foto: Philipp Braun

Beregning af score

Nationalpark Vadehavets Partner udvalg giver karakterer fra 0 til 10 point i hver af kategorierne - hovedingredienser, smagsstoffer og forarbejdning. Karakteren i hver kategori ganges med en faktor, der afspejler forbrugernes forventninger.

Karakterer hovedingredienserPoint
Hvis 75-100 % af hovedingredienserne er lokale10
Hvis 50 % af hovedingredienserne er lokale5
Hvis 10 % af hovedingredienserne er lokale1
Karakterer smagsstofferPoint
Hvis 60-100 % af smagsstofferne er lokale10
Hvis 50 % af smagsstofferne er lokale5
Hvis 10 % af smagsstofferne er lokale1
Karakterer for lokal forarbejdningPoint
Hvis forarbejdning foregår i Nationalpark Vadehavet10
Hvis forarbejdning foregår i en vadehavskommune7
Hvis forarbejdning foregår indenfor en radius af 100km2
Hvis forarbejdning foregår i Danmark1
Faktorer 
Point givet for hovedingredienser ganges med faktor8
Point givet for smagsstoffer ganges med faktor6,5
Point givet for forarbejdning ganges med faktor6,4

Antal point

  • Maksimum antal point er 209.
  • Et produkt kan anvende Nationalpark Vadehavets logo ved en score på minimum 80 point.
  • Et produkt må aldrig score 0 point i hovedingredienser.

Eksempel

Produkt: Lammespegepølse fra Højer Pølser. 70% kød indhold fra Havervadgaard. Forarbejdet i Højer. Krydret med paprika, fennikel, salt og peber. Røget med canadisk bøgeflis.

Får og lam i Tøndermarsken. Foto: Ulrik Pedersen
 KarakterFaktorScore
Hovedingredienser7856
Smagsstoffer06,50
Forarbejdning76,444,8
Total Score  100,8

Sådan ansøger du

Du skal udfærdige en mail, der fortæller hvilke produkter du ønsker at anvende nationalparkens logo på.

For hvert produkt har vi brug for følgende oplysninger:

  • Indholdsfortegnelse med procentangivelse af de enkelte ingredienser
  • Oprindelsessted for de ingredienser, der stammer fra Nationalpark Vadehavet
  • Adresser hvor forarbejdningen foregår

Mailen sendes til nationalparkens sekretariat på vadehavet@danmarksnationalparker.dk