Beregning af score
Nationalpark Vadehavets Partner udvalg giver karakterer fra 0 til 10 point i hver af kategorierne - hovedingredienser, smagsstoffer og forarbejdning. Karakteren i hver kategori ganges med en faktor, der afspejler forbrugernes forventninger.
Karakterer hovedingredienser | Point |
Hvis 75-100 % af hovedingredienserne er lokale | 10 |
Hvis 50 % af hovedingredienserne er lokale | 5 |
Hvis 10 % af hovedingredienserne er lokale | 1 |
Karakterer smagsstoffer | Point |
Hvis 60-100 % af smagsstofferne er lokale | 10 |
Hvis 50 % af smagsstofferne er lokale | 5 |
Hvis 10 % af smagsstofferne er lokale | 1 |
Karakterer for lokal forarbejdning | Point |
Hvis forarbejdning foregår i Nationalpark Vadehavet | 10 |
Hvis forarbejdning foregår i en vadehavskommune | 7 |
Hvis forarbejdning foregår indenfor en radius af 100km | 2 |
Hvis forarbejdning foregår i Danmark | 1 |
Faktorer | |
Point givet for hovedingredienser ganges med faktor | 8 |
Point givet for smagsstoffer ganges med faktor | 6,5 |
Point givet for forarbejdning ganges med faktor | 6,4 |
Antal point
- Maksimum antal point er 209.
- Et produkt kan anvende Nationalpark Vadehavets logo ved en score på minimum 80 point.
- Et produkt må aldrig score 0 point i hovedingredienser.
Eksempel
Produkt: Lammespegepølse fra Højer Pølser. 70% kød indhold fra Havervadgaard. Forarbejdet i Højer. Krydret med paprika, fennikel, salt og peber. Røget med canadisk bøgeflis.
Karakter | Faktor | Score | |
Hovedingredienser | 7 | 8 | 56 |
Smagsstoffer | 0 | 6,5 | 0 |
Forarbejdning | 7 | 6,4 | 44,8 |
Total Score | 100,8 |
Sådan ansøger du
Du skal udfærdige en mail, der fortæller hvilke produkter du ønsker at anvende nationalparkens logo på.
For hvert produkt har vi brug for følgende oplysninger:
- Indholdsfortegnelse med procentangivelse af de enkelte ingredienser
- Oprindelsessted for de ingredienser, der stammer fra Nationalpark Vadehavet
- Adresser hvor forarbejdningen foregår
Mailen sendes til nationalparkens sekretariat på vadehavet@danmarksnationalparker.dk